Близнашки – Конституция с фес и звезда

Подписката за референдум на професор Георги Близнашки е както всичко в България в услуга на статуквото

 

Конституционният корифей от слуга на Живков, през лакей на Борисов, сега акостира като инбрикчия на ДПС. Този политически слалом ясно показва за кой е подписката и кого обслужва референдумът. Той не е в полза на гражданите, а в услуга на 25-годишното статукво.

Като служебен премиер професор Близнашки намаза филията и сега се показва от време на време по медиите, за да сложи още малко мерудия върху нея.

Истината е много проста. Инициативата за референдум иска да получи отговорите, които устройват управляващите, без значение дали са леви или десни. Каквито са въпросите, такива ще са и отговорите. Еманация на глупостта е да питаме гражданите искат ли мажориратен избор. Разбира се, че искат. Само че не мажоритарен, устройващ партиите със големи субсидии и който могат да си купят. А справедливо ли е българите в чужбина да нямат пасивно избирателно право, това никой не пита. Този въпрос очевидно е маловажен за нашите политици и те не го задават.

Каквато Конституцията и конституционалистите, такива и референдумите в България – откровено фалшиви, с предначертан резултат.

Истината е, че без права, няма бъдеще. Помислете си – имате ли такива всъщност?