Среща с Росен Плевнелиев за въпроса с вота на емигрантите на референдума

На 16 юни, вторник, членове и експерти на ПП „Другата България“ заедно с д-р Константин Тренчев и председателят на партията г-н Божидар Томалев-ски се срещнахме с Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев. На тази работна среща присъства и екип от специалисти към президентството, отговарящ за организацията на референдума през есента. Обсъдихме именно този предстоящ референдум и по-конкретно казуса с гласуването на него от страна на българската емиграция.

Екипът на Президента изрази задоволството си, че обърнахме вниманието им върху този важен проблем. Както се знае, в законодателството ни не се позволява на българите в чужбина да гласуват за местни избори у нас и поради това няма да има открити изборни секции в техните райони. Президентът изрази увереност, че ще се направят постъпки от страна на неговия екип за да стане възможен вотът в чужбина за този референдум. Остана отворен и въпросът за изборните права на българите с двойно гражданство. Надяваме се да видим, че се е работило и по този проблем.

От ПП „Другата България“ подкрепяме усилията на г-н Плевнелиев за инициирането на този референдум и очакваме скоро позитивни резултати в часта с вота на нашите съграждани от чужбина.

drugata
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: