Вотът на емигрантите ни наесен – поредният балон и измама!

ПП „Другата България“ пита Данаил Кирилов как ще обясни механизма за гласуване на емигрантите ни за местния вот наесен. Как те ще съумеят да гласуват за каквото и да е, при положение, че при вот за местна изпълнителна власт, за българите в чужбина не се отварят избирателни комисии?

Нашата партия не веднъж е сигнализирала за това безумно потъпкване на правата на емиграцията ни, но без резултат. Подали сме и искане за промени в Конституцията, за да могат и българите с двойно гражданство да гласуват.

Сега председателят на правната комисия в парламента г-н Данаил Кирилов изказва някакви небивалици пред обществото. Очевидно управляващите разчитат на това, че голяма част от хората не са наясно с уронващата престижа на държавата истина: на емигрантите ни е ЗАБРАНЕНО да гласуват за местно управление, а и правилата за вот за парламент са изпълнени с редица усложнения и пречки.

Твърдението, че българите зад граница ще могат да гласуват на местните избори, че и – забележете! – едновременно с това и на референдум, е поредният облак златен прах в очите на обществеността. Поредната измама, целяща да убеди хората, че видите ли нещата ни са на европейско равнище. Не, не са!

Държавата и управляващите вече 25 години дискриминират най-нагло своите граждани, които въпреки това изпращат спечеленото обратно в родината и така крепят икономиката, разбита от същите тези дискриминиращи ги управници.

Призоваваме Данаил Кирилов да обясни на хората какво има предвид конкретно с думите си, че „до няколко седмици Народното събрание ще приеме промени в закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление“ и как това ще позволи на емигрантите ни да гласуват за местния вот от чужбина. Ако не, всичко останало са думи, разпространявани с цел дезинформация.