Бойко Борисов и българите живеят в различни държави

Нашият премиер се държи по начин, достоен за пациент на психиатрия, който си мисли, че е голям хитрец и всички го харесват и му вярват. Да, да, ама не, както казваше Петко Бочаров.

Днес г-н Борисов отново съчиняваше детски приказки от ефира на телевизията, поучаваше, даваше съвети и общо взето нищо не казваше, както винаги. Той открито изказа благодарност към ДПС за съществуването на това правителство. Хората отдавна знаят, че има някаква задкулисна коалиция между ГЕРБ и ДПС, но все пак очакват нещата да са малко по-завоалирани. Вместо това премиерът открито заявява това в лицата на избирателите и очевидно не му пука, че така им се подиграва. Работел човекът по 20 часа, не бил влизал в магазин от 15 години… Жонглира с цифрите както си поиска и единствено егото е по-голямо от лъжите му.

Бойко Борисов явно живее в държава, различна от тази, която обитават българските граждани, след като твърди, че корупцията е намаляла драстично. Всички нормални хора знаем, че това съвсем не е така. Не го е срам да говори, че спрели контрабандата по митниците, преборили нелегалните цигари, милиарди повече влизали в хазната, изпреварили сме Румъния… А по въпроса с нашия „напредък“ Европейската комисия е на съвсем различно становище от това на премиера.

За референдума, който инициира президента, ще отбележим, че само празни приказки не стигат, за да се осъществи той. В напредналите демокрации като Швейцария референдуми се правят всеки месец, а в момента Люксембург ще организира допитване дали чужденците, живеещи там, могат да гласуват на парламентарни избори. В България се чудим дали българските граждани в чужбина да гласуват въобще на наши избори. Парадоксът е пълен! Слушаме глупостите на президент, на премиер и ги възхваляваме, обичаме ги и си ги преизбираме.

Докато търпим да ни разказват приказки за лека нощ, ще спим сладко и ще вярваме на некомпетентните хора, които ни управляват.

ПП „Другата България“                        

София

08.06.2015 г.